Wednesday, October 08, 2014

huwelijk 2.2.1

Het leven is net als een iphone.... een grote update!
Je begint als "ik 1.0" en naar wat proef updates naar "wij 2.0" komt dan de definitieve versie en die draait prima. Je moet er ven aan wennen maar dan heb je alle apps wel door zeg maar. Hij is geprogrammeerd op die welbekende vuilnisbak en ik heb een paar kookupdates gehad en het programma loopt als een tierelier. Niks meer aan doen zou je zo zeggen
Maar dan dient zich de update"gezin 2.1" zich aan, een compleet nieuwe versie van de huwelijks software. Daar zitten echt aardig wat buggs in voordat dat lekker draait zeg maar. Slapeloze nachten en talloze keren herstarten van de software en als je dan net lekker draait en doorhebt hoe deze versie in elkaar zit dan komt de volgende update er al aan..... "gezin 2.2" komt eraan. En de hele procedure begint weer opnieuw.
Inmiddels zitten wij in fase "gezin 2.2.1" we hebben er een aanhangsel in de 2.2 software bijgekregen. Een kleine wijziging in de software, deze is al volledig ge-update en draait vlekkeloos mee. De buggs zijn hier wel uit als het ware. Geen probleem dus.

Software zou geen software zijn als het ook eens niet werkt, dus ook in huwelijk 2.0 loopt het wel eens vast of crasht het. en net als in de echte computerwereld..... het is altijd een menselijke fout! Gelukkig hebben we alle vastlopers weer zelf kunnen herstellen!! Ook in de updates 2.1 en 2.2 hadden we wel eens een fikse bugg! Maar ook dat hebben we kunnen oplossen. De software draait goed. We installeren regelmatig nieuwe apps zoals "zoon-met-auto", "kleedgeld" en "hoe-laat-ben-je-thuis" Wij draaien volledig mee in de moderne wereld.

Langzaam aan gaan we weer terug in de tijd lijkt het soms, dan merken we ineens dat we weer in de oude versie aan het werk zijn, weer even terug naar "huwelijk 2.0" de kinderen zijn steeds meer de deur uit, we gaan weer samen op pad en regelmatig krijgen wij de vraag " hoe laat zijn jullie thuis" in plaats van dat wij die aan hen stellen. Ik dek weer een tafel voor twee ipv vier of vijf en s'avonds hebben we de TV weer voor ons zelf.
Gelukkig zal versie 2.2 nooit verouderen, die blijft altijd, wat er ook gebeurt. Wellicht met de aanhangsels en uitbreidingen naar  2.2.2 of misschien zelfs een versie 2.2.2.1........

We gaan het meemaken. Voorlopig genieten we van deze versie "gezin 2.2.1" die draait al een tijdje heel erg goed! houden zo dus!!




No comments: